Surutka je odličan preparat za obnovu jetre


Surutka ili sirutka je jako zdrava tekućina koja obiluje proteinima, aminokiselinama, enzimima, i raznim vitaminima i mineralima. Vitamini koje možemo izdvojiti su vitamin B2, B6, B12, C i K, a od minerala u surutki spomenuti ćemo kalcij, magnezij, kalij i magnezij.


Minerali u našem organizmu održavaju stanice zdravima, te sprečavaju visok krvni tlak, što dalje ima pozitivan učinak na srce. Zbog toga će osoba koja pije surutku imati manju mogućnost da doživi infarkt ili moždani udar. Proteini, kojima je surutka bogata, sprečavaju osteoporozu, reguliraju razinu kolesterola, zaustavljaju nastajanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet općenito te smanjuju stres. Jedna, možda i najznačajnija stvar kod surutke jeste to da ona odlično regenerira jetru.

Jetra je žlijezda, i to najveća u našem organizmu i jedini je unutarnji organ koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa je dosta važno da se brinemo o njoj tijekom života. Jetra obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našem organizmu. Zbog toga je jako važno znati da surutka odlično utječe na regeneraciju jetre.

Jetra ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u tijelo, važna je u detoksikaciji organizma, pa nas tako štiti i od raznih toksina kojima je naše tijelo izloženo. Jako je bitno držati jetru zdravom.

Kemijski proizvedeni lijekovi, ovi klasični iz ljekarni, opterećuju jetru, jer sadrže strane i neprirodne materije za organizam. Baš zbog toga preporučuje konzumirati surutku u slučaju neke duže i jače terapije komercijalnim lijekovima. Surutka je prirodni preparat koji pomaže jetri da se obnavlja, bez da ostavlja neke štetne posljedice za sobom. Svakako, tko god ima priliku, treba da oproba terapiju surutkom.

Terapija surutkom traje neki određen period. Preporučuje se u dužem vremenskom periodu piti surutku svakodnevno u količinama od 0.5 litara pa do 1 litru dnevno, a pri tome izbjegavati masnu hranu, alkohol i cigarete.


Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje valjalo bi da u svakodnevnoj ishrani upotrebljavate i mladi sir. Najbolje je mladi sir jesti za doručak, na prazan stomak.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi