Obnovite jetru uz pomoć surutke

Surutka je odličan i jako zdrav napitak koji možemo preporučiti svakome tko drži do svog zdravlja. Naime, radi se o tekućini bogatoj proteinima, aminokiselinama, enzimima te raznim vitaminima i mineralima. Surutku možete lako i sami da napravite, a zbog njenih velikih ljekovitih svojstava to vam i preporučujemo.


Pored toga što je surutka bogata proteinima, aminokiselinama, enzimima, i raznim mineralima, važno je napomenuti da ova dragocjena tekućina obiluje vitaminima B2, B6, B12, C i K, te mineralima poput kalcija, kalija i magnezija.

Minerali u našem organizmu održavaju stanice zdravima, te sprečavaju visok krvni tlak, što dalje ima pozitivan učinak na srce. Minerali smanjuju mogućnost da doživite infarkt ili moždani udar.Proteini, kojima je surutka bogata, sprečavaju osteoporozu, reguliraju razinu kolesterola, zaustavljaju nastajanje zubnog kamenca, povećavaju mišićnu masu, jačaju imunitet općenito te smanjuju stres. Jedna, možda i najbitnija stvar za spomenuti kada se priča o surutki jeste to da ona regenerira jetru.

Jetra je žlijezda, i to najveća u našem organizmu i jedini je unutarnji organ koji ima moć regeneracije. Bolesti jetre su česti uzročnici smrti, pa je dosta važno da se brinemo o njoj tijekom života. Jetra obavlja veoma brojne, složene i bitne funkcije u našem organizmu.

Jetra ima ključnu ulogu u preradi hrane koju unosimo u tijelo, važna je u detoksikaciji organizma, pa nas tako štiti i od raznih toksina kojima je naše tijelo izloženo.

Kemijski proizvedeni lijekovi, ovi klasični iz ljekarni, opterećuju jetru, jer sadrže strane i neprirodne materije za organizam. Baš zbog toga preporučuje konzumirati surutku u slučaju neke duže i jače terapije komercijalnim lijekovima.

Terapija surutkom traje neki određen period. Preporučuje se u dužem vremenskom periodu piti surutku svakodnevno u količinama od 0.5 litara pa do 1 litru dnevno, a pri tome izbjegavati masnu hranu, alkohol i cigarete.

Da bi se postiglo što bolje i brže izlječenje valjalo bi da u svakodnevnoj ishrani upotrebljavate i mladi sir. Najbolje je mladi sir jesti za doručak, na prazan stomak.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi