Kako protiv mokrenja u snu?

Mnogi pate od pojave nekontroliranog mokrenja u snu. Ovom prilikom donosimo neke prirodne, stare dobro provjerene recepte koji mogu spriječiti tu neugodnu pojavu.


Prvi recept: Ljupine od jaja dobro se operu, osuše i u avanu dobro istuku u fini prah. Taj prah daje se bolesniku na vršku noža svako jutro natašte. To se ponavlja tako dugo dok bolesnik ne ozdravi.

Možete oprobati i ovaj recept: Uzmite po jednu žlicu preslice, divizme cvijeta i kantariona, te po dvije žlice medvjeđeg grožđa i stolisnika. Sve dobro promiješajte i od te mješavine jednu žlicu prelijte s 2 decilitra ključale vode. Pije se triput dnevno po jednu šalicu.

Da bi spriječili mokrenje u snu kod veće djece važno je da je dijete toplo odjeveno i da ima tople cipelice. 10 dana bolesnik treba — ako nije stariji od 7 godina da uzima više puta dnevno po malu šalicu Ursi čaja (dobije se u ljekarni). Preko noći treba na trbuščić staviti topli termofor. Jedan sat prije spavanja treba izbjegavati tekućinu. Hrana mora biti većinom suha.

Dobro je također da bolesnik svaku večer prije spavanja uzme pola kavene žlice praška od petrovca. To vrijedi i kod nepovoljnog mokrenja kod žena. Uzima se duže vrijeme.

Lijek protiv mokrenja u snu: Uzme se sok od pola kg limuna u koji se stave ljuske od pet jaja, prethodno dobro opranih. Kad se ljuske u limunovu soku rastope, dobro se promiješa i nalije u jednu bocu. Od tog lijeka uzima se triput dnevno po šalicu u obliku limunade. Mora se vodom razrijediti.

Djeca koja mokre u snu u postelju treba da piju čaj od ječma ili prosa svaku večer prije spavanja po šalicu. Jedna žlica prosa na 300 g vode, kuhati 2—3 minute.

Također 20 g zdrobljenog sjemena koprive i 60 g raženog brašna, pomiješa se i doda malo vode i meda da se dobije tijesto. Napravi se 5 kolačića i ispeče. U toku 20—30 dana na večer pojesti po 1 kolačić.
Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi