Recepti za obloge koje liječe petni trn

Narendati crnu rotkvu, priviti je na petu kao oblogu i ostaviti da djeluje preko noći. Ujutro isprati toplom vodom. Ponavljati postupak najmanje sedam dana.


Narendati manju mrkvu na sitni ribež, staviti je na celofan, priviti na bolnu petu i ostaviti da djeluje tokom noći. Ponavljati postupak najmanje 10 dana.

Zagrijati u rerni ili tiganju šaku soli, pa sipati u platnenu vrećicu, priviti na bolno mjesto i ostaviti da djeluje sve dok se ne ohladi. Ponavljati 10 dana.

Narendati krumpir sa ljuskom, nanijeti ga na pamučnu krpu i priviti na bolno mjesto. Preko toga obmotati celofan da tečnost ne bi iscurila. Ostaviti da djeluje tokom noći, a ujutro isprati mlakom vodom. Ponavljati najmanje nedelju dana.

Na bolno mjesto priviti tek ubran list bokvice, okrenut na naličje. Kada se osuši, staviti novi. Nakon nekoliko dana, trebalo bi da dođe do znatnog poboljšanja i smanjenja bolova.

Na manji list kupusa sipati kašičicu meda, priviti na bolno mjesto, učvrstiti zavojem i ostaviti da djeluje preko noći. Ujutro isprati mlakom vodom. Ponavljati tri dana.

Pomiješati kašiku meda sa 50 ml joda i kašičicom morske soli. Petinu mješavine nanijeti na pamučnu tkaninu i priviti na bolno mjesto. Preko toga staviti foliju i uviti zavojem, pa ostaviti da djeluje tokom noći. Ujutro hodati sa oblogom 15-20 minuta, pa je skinuti, a ostatak mješavine iskoristiti u naredna četiri dana.

Samljeti manju glavicu crnog luka i dva lista kupusa, pa dodati tri-četiri kašičice integralnog brašna. Mješavinu u debljem sloju nanijeti na pamučnu krpu, priviti na bolno mjesto, umotati folijom i zavojem te ostaviti da djeluje tokom noći. Tretman traje nedelju dana.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi