Bolovi poslije amputacija (fantomski bolovi patrljaka)

Dugo vremena nakon amputacija, često godinama, osjećaju se jaki fantomski bolovi, nekada i bolovi na dijelovima koje čovjek više nema.


Iskustvo pokazuje da kašasti oblozi od gaveza ublažuju bolove, te se oni postupno izgube.

Isto tako odlično djeluje ekstrakt luka kojega možemo dobiti u homeopatskim ljekarnama. Možemo ga, međutim, lako pripraviti i sami. Na kolute narezanim lukom do grla napunimo bocu i prelijemo s 38 - 40 % žitnom rakijom, ostavimo da stoji 10 dana na suncu ili na drugom toplom mjestu i tada prelijemo u bočice. S tim ekstraktom mažemo patrljke nastale amputacijom.

Velika je pomoć čaj od korijena perunike koje iskopamo u listopadu, operemo sa četkom, objesimo i osušimo. Osušeno korijenje sitno sameljemo, najbolje u starom mlincu za kavu, mak ili mrvice. Pola čajne žličice toga praška nakvasimo preko noći u četvrtini litre vode, tijekom dana popijemo, gutljaj po gutljaj, jednu do dvije šalice toga čaja.

Patrljke tri puta tjedno kupamo u kupkama od majčine dušice, samo da napomenemo da svaku kupku možete zagrijati i još dva puta upotrijebiti. Za jednu kupku uzmite cijelu šaku majčine dušice. Preporučuju se i jastučići od majčine dušice i crvotočine koje tijekom noći stavljamo kao obloge. U jedan jastučić, od lanenog platna, stavljamo 100 do 150 grama navedenoga bilja.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi