Napravite sami sebi ove kvalitetne tekućine za ispiranje usta

Osim usvajanja zdravih navika za usnu šupljinu, svoj dah možete održati svježim i korištenjem tekućine za ispiranje usta.


Novija istraživanja su pokazala da upotrebom antibakterijske tekućine za ispiranje usta, barem dva puta dnevno, u kombinaciji sa redovnim četkanjem, možete značajno smanjiti pojavu plaka, ali i gingivitisa, koji je početni stadij bolesti desni. Napravite sami kod kuće tekućinu za ispiranje usta!

Tekućina za ispiranje usta: 35ml vode, dvije žlice gela aloe vere i 12 kapi esencijalnog ulja limuna. Sve sastojke ulijte u bočicu i dobro protresite. To je to, imate svoju vodicu za ispiranje usta!

Tekućina od metvice i ružmarina: 70ml vode, jedna žlica sjemenki anisa, listića metvice i ružmarina. Sastojke prelijte vrućom vodom i ostavite neka se namače 24 sata. Procijedite tekućinu, prelijte u bocu i čuvajte na suhom mjestu ili u frižideru.

Tekućina za ispiranje usta od meda i cimeta: pola žlice meda, pola žličice cimeta i 30 ml tople vode. Pomiješajte med i cimet u toploj vodi. Svako jutro ovim isperite usta i vaš dah će biti svjež tijekom cijelog dana.

Tekućina za ispiranje usta od jabučnog octa: 240 mililitra vode i dvije žlice jabukovog octa. Ova dva sastojka ulijte u staklenu bočicu i dobro promiješajte prije uporabe.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi