Pravilan način kako jesti voće

Ovo su zanimljive informacije, odnosno smjernice Dr OZ-a, koje opisuju kako se pravilno jede voće.


Samo informativno! Svi mislimo da jesti voće znači samo kupiti voće, nasjeći ga na kriške i staviti u usta, no to nije tako. Važno je znati kako i kada jesti voće. Koji je ispravan način konzumiranja voća?

Konzumiranje voća igra glavnu ulogu u detoksikaciji našeg organizma, kojeg snabdijeva sa velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti.

Plodovi  voća su najvažnija hrana

Recimo da pojedete dvije šnite kruha, a zatim komad voća. Komad voća je spreman proći ravno kroz želudac u crijeva, ali ga kruh sprečava u tome i to nije dobro. Na taj način cijeli obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt sa hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, pa cijela masa takve hrane počinje se kvariti. Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka! Čuli ste kako se ljudi žale, podrigujem se svaki put kada jedem lubenicu. Pojedem li banane imam osjećaj da pod hitno moram na zahod, i slične reakcije. To se neće dogoditi ako pojedete voće na prazan želudac. Voće pomiješano sa drugom hranom izaziva truljenje i proizvodi plinove. Dakle, vi se zato napuhavate! To se ne događa sa nekim plodovima, kao što su na primjer naranče i limuni, jer su oni kiseli, pa u našem tijelu takvo voće postaje alkalno, u skladu sa istraživanjem dr Herberta S., koji se bavio ovim problemima. Ako jedete voće na ispravan način, steći će te svu tajnu ljepote, dugovječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu. Ako hoćete piti voćni sok onda pijte samo sok od svježeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti prigrijan sok. Nemojte jesti ni kuhano voće, jer tada ne dobivate njegove hranjive tvari. Kuhanjem uništavate sve vitamine. Jedenje cijelog ploda je bolje nego pijenje soka. Ako želite piti voćni sok, pijte ga sporo, gutljaj po gutljaj, jer morate ga pomiješati sa slinom prije gutanja. Svakog trećeg dana možete jesti voće kako bi brzo očistili svoje tijelo od toksina. Ako tri dana jedete samo voće i pijete voćni sok iznenadit ćete se i sami kad vam prijatelji kažu da izgledate svježe!

KIVI: Mali ali moćni, dobar izvor kalija, magnezija, vitamina E i vlakana. Njegov sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kod naranče!

JABUKA: prolongira odlazak liječniku? Iako jabuka ima mali sadržaj vitamina C, ona je antioksidantna i flavonoidna pa povećava aktivno djelovanje vitamina C, čime smanjuje rizik raka debelog crijeva, srčani i moždani udar.

JAGODA: Jagoda je zaštitno voće. Jagode spadaju među glavno voće, koje ima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih žila, slobodnih radikala. U ovu grupu najkorisnijeg voća spada još Malina, Kupina, Borovnice i Trešnje. Trešnje i Ananas najviše pomažu otklanjanju bola u stopalima zvanog giht.

2 - 4 NARANČE svakodnevno vam mogu pomoći kao zaštita od prehlade, snižava kolesterol, sprečava i rastvara bubrežni kamen i smanjuje rizik raka na debelom crijevu.

LUBENICA: je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92% vode, a puna je glutationa, koji pomaže i pojačava naš imuni sustav. Također je ključni izvor likopena, oksidanta u borbi protiv raka. U lubenicama se nalazi: vitamin C i kalij.

GUAVA I PAPAJA: Guava i papaja su šampioni po sadržaju vitamina C. Guava je također bogata vlaknima, koja pomažu u sprečavanju opstipacije. Papaja je bogata karotinom i dobro djeluje na vaš vid. Guava je veliki tropski crveni ili žuti jestivi plod kruškastog oblika sa američkog drveta guajava, koji ima crvenu ili žuto-zelenu ljusku sa ružičastim, bijelim ili žutim mesnatim tekom, koji se jede prešan ili pije/jede kao zgusnuti ili želatinasti voćni sok.

DINJA, (uz Maline itd) ima najviše antioksidanata koji preveniraju rak i čiste tijelo.

ČEŠNJAK je najzdraviji sa istim učinkom među povrćem.

Pijenje hladne vode nakon obroka znači rak! Možete li vjerovati? Hladna voda će očvrsnuti masne tvari koje ste upravo konzumirali, što će usporiti vrenje. Kada te 'naslage' reagiraju sa kiselinom, one će se razbiti i apsorbirati u crijevima brže nego čvrsta hrana i nataložit će se u crijevima. Vrlo brzo, pretvorit će se u masti i dovesti do raka. Najbolje je piti toplu juhu ili toplu vodu nakon obroka.

Ozbiljna napomena o srčanom udaru. Žene trebaju znati da svi simptomi infarkta ne počinju s bolovima u lijevoj ruci. Budite svjesni intenzivnog bola u vilici. Ne morate prve bolove imati u grudima tokom srčanog udara. Mučnina i intenzivno znojenje također su zajednički simptomi. Šezdeset je posto ljudi koji su imali srčani udar u snu i nikad se nisu probudili. Bol u vilici može vas probuditi i iz čvrstog sna. Budite oprezni i svjesni toga. Što više znamo, imamo bolje šanse preživjeti. Jedan kardiolog je rekao da svako tko dobije ovaj tekst i pošalje ga na 10 adresa, može biti siguran da će spasiti bar jedan ljudski život.

To čak može biti i vaš život!

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi