Čišćenje jetre gorkom soli za 2 dana


Tijekom ovog tretmana, pogotovo drugi dan, često ćete ići u toalet.
Jetra se kao i svi organi u tijelu, može opteretiti lijekovima i nezdravim načinom života, a svi znamo koliko je zdrava i odmorna jetra važna za zdravlje. Donosimo vam opis dvodnevne procedure čišćenja jetre s gorkom soli po metodi dr. Hulde Clark. Dr. Clark je radi svojih metoda bila osuđivana od dijela struke i javnosti, ali ima i cijelu vojsku sljedbenika koji veličaju ovu metodu.

Metodu čišćenja jetre s gorkom soli preporučuju mnogi new age terapeuti jer je smatraju sigurnom i nije poznat slučaj da je itko završio u bolnici. Cilj je ukloniti žučne kamence koji se nalaze u jetri. Naravno, metoda se ne preporučuje slabim, pothranjenim osobama, djeci, trudnicama te osobama koje imaju oboljenja bilo koje vrste bez da se posavjetuju sa svojim liječnikom. Za provođenje procedure bit će vam potrebna dva dana tijekom kojih se trebate osloboditi bilo kakvih obveza. Toalet vam svakako treba biti u blizini jer ćete ga često posjećivati, ako se odlučite za ovu metodu.
Neke od bolesti koje se mogu ublažiti ili čak i izliječiti čišćenjem jetre:
alergije
psihičke bolesti
srčane bolesti
artritis
hepatitis
dijabetes
Priprema:
Gorka sol 50 grama (nemojte je nabavljati preko interneta, kupite je u ljekarni), osobe koje imaju nizak tlak ne smiju koristiti gorku sol.
Svježi crveni grejp, jedan veliki ili dva mala, uglavnom dovoljno da se iscijede 2 dl soka.
Na dan čišćenja jetre nemojte uzimati nikakve lijekove, vitamine i kapsule.
Pridržavanje procedure je vrlo važan faktor za uspjeh. Nemojte kasniti ili uraniti više od 10-15 minuta.
Plan čišćenja jetre:
Jutro - pojedite nemasni doručak: voće, žitarice, kruh, med. Nemojte uzimati ništa masno poput ulja, maslaca, sira, vrhnja ili mlijeka.
Podne - pojedite nemasni ručak, krumpir ili neko drugo povrće pečeno ili skuhano na pari (sa soli, ali bez ulja), kruh, voće. Kao i uz doručak, nemojte jesti ništa masno. Popijte dovoljno vode jer nakon 14 sati više ne smijete ništa piti.
14:00 sati - nemojte jesti niti piti poslije 14.00 sati. Ako prekršite ovo pravilo, kasnije vam može biti loše.
Poslije 14:00 sati - pomiješajte 50 g gorke soli sa 6 dl vode. Pripravak s gorkom soli i vodom podijelite u 4 dijela i stavite u frižider jer ćete je tako lakše popiti.
18:00 sati - popijte četvrtinu gorke soli (jednu dozu od četiri). Nakon toga možete isprati usta ili popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i grejp stavite na stol tako da se ugriju na sobnu temperaturu.
20:00 sati - popijte još jednu četvrtinu gorke soli.
21:30 sati - završite sve aktivnosti i spremite se za krevet.
21:45 sati - pripremite napitak za čišćenje jetre
Napitak za čišćenje jetre:
Iscijedite grejp. Izvadite pulpu i koštice. Trebate dobiti barem 1/2 šalice soka – do 3/4 šalice je najbolje.
Ulijte pola šalice maslinovog ulja u posudu s poklopcem. Dodajte sok grejpa.
Čvrsto zatvorite posudu i mućkajte dok smjesa ne postane vodenasta.
Ako trebate, otiđite na wc jednom ili više puta, čak i ako to znači da ćete zakasniti popiti pripravak u 22:00 sata, ali nemojte kasniti više od 15 minuta.
Nastavak procedure:
22:00 sata - popiti napitak od grejpa i maslinova ulja. Napitak trebate popiti stojeći u 5 minuta (15 min. za slabe i starije osobe).
Nakon što popijete napitak, odmah legnite. Ako tako ne napravite možete spriječiti kamenac da izađe iz jetre. Legnite ravno na leđa s uzdignutom glavom na jastuku, ili na lijevi bok.
Pokušajte biti potpuno mirni bar 20 minuta. Mislite na to što se sada dešava u vašoj jetri. Možda ćete osjetiti kamenac kako putuje kroz tijelo poput špekula.
Nećete osjetiti nikakvu bol, jer zahvaljujući gorkoj soli kanali su otvoreni.
Pokušajte zaspati. Tijekom noći nastojte ležati što više na lijevom boku. Nemojte se dizati iz kreveta.
Sljedeće jutro:
Poslije 6:00 sati - nakon dizanja (ne prije 6:00) popijte treću dozu gorke soli. Ako osjetite mučninu, čekajte da ona prođe i onda popijte gorku sol.
Vratite se natrag u krevet.
2 sata kasnije - popijte zadnju dozu gorke soli (3/4 šalice). Vratite se u krevet.
2 sata nakon toga - možete početi jesti. Počnite s voćnim sokom. Pola sata kasnije pojedite nešto voća. Sat vremena nakon toga možete jesti laganu hranu. Do večere trebali bi se osjećati oporavljeno.

Tijekom ovog tretmana, pogotovo drugi dan, često ćete ići u toalet. Nemojte se začuditi ako u wc školjki ugledaš puno malih zelenih kamenaca (zbog kolesterola plivaju na vodi). Obično je jetra prepuna kolesterola pa je zato najbolje postupak ponoviti za 14 dana kako bi bila sigurni da ste jetru do kraja očistili. Nakon tretmana malo ćete dehidrirati (moguć je neznatan umor) pa pijte puno tekućine i odmarajte se.Tretman se preporučuje napraviti dva puta godišnje.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi