Večera za bebu- Domaće kašice za laku noć


Večernje kašice trebaju biti zasitne tako da dijete noću što mirnije spava, a najčešće u svom sastavu sadrže mlijeko i žitarice uz dodatak voća, začina i/ili kakaa.
Ovakve kašice trebale bi biti zasitne tako da dijete noću što mirnije spava, tj. da se ne budi uslijed gladi. Naravno kod manjih beba cjelonoćno spavanje neće se moći postići jer jednostavno njihovi želuci ne mogu dovoljno hrane primiti stoga moraju češće jesti da bi zadovoljili svoje energetske i nutritivne potrebe. 


Večernje kašice, tzv. „kašice za laku noć“ najčešće podrazumijevaju kašice koje u svom sastavu sadrže mlijeko i žitarice uz dodatak voća, začina i/ili kakaa. Klasične kašice su griz s kakaom, keksi i mlijeko te kombinacija raznih žitnih pahuljica s mlijekom, no ove kašice mogu biti i malo drugačije..

Laku noć za najmanje (od 6. mj.)

2 jušne žlice rižinih pahuljica
1/3 srednje banane
90 ml majčinog mlijeka ili dojenačkog mliječnog pripravka
1 kap prirodne arome vanilije

Bananu i 90 ml majčinog mlijeka ili dojenačkog mliječnog pripravka smiksajte štapnim mikserom i u dobiven frape umiješajte rižine pahuljice i 1 kap prirodne arome vanilije. Ova kašica zasitit će bebu i omogućiti joj miran san. Aroma vanilije djeluje smirujuće na organizam.

Čokoladna kašica za laku noć (od 9. mj.)

120 ml majčinog mlijeka ili dojenačkog mliječnog pripravka
3 jušne žlice prosenih pahuljica
1 čajna žličica instant kakaa ili čokolade u prahu

U majčino mlijeko ili dojenački mliječni pripravak dodajteprosene pahuljice i kakao ili čokoladu u prahu. Ova kašica ne sadrži gluten tako da je pogodna za djecu koja imaju celijakiju.

Povrtna kašica za laku noć (od 7. mj.)

150 g batata
1 srednja mrkva
mljevene sjemenke korijandra
1 čajna žličica maslinovog ulja ili maslaca

Batat i mrkvu očistite, stavite u papir za pečenje izačinite korijandrom i dodajte kvalitetnu masnoću po izboru. Začinjeno povrće zamotajte u papir za pečenje u obliku paketića i stavite u pećnicu na 150°C oko pola sata. Pečeno povrće dobro usitnite vilicom ili štapnim mikserom. Iako povrtne kašice energetski nisu bogate, kombinacija batata i mrkve slatkaste je arome i bogata škrobom što će vašu bebu zasititi.

Voćna kašica za laku noć (od 7. mj.)

1 srednja kruška
1 srednja jabuka
2 jušne žlice griza
cimet i klinčić

Jabuku i krušku skuhajte te im dodajte cimet i klinčić. Skuhano voće smiksajte s kompotom te u 500 ml ove rijetke voćne kaše i dodajte dvije žlice griza i kuhajte dok ne zavrije i potom još 2 do 3 minute dok se griz ne ukuha. Pogodno za djecu koja su alergična na mlijeko.

Malo drugačiji keksi i medeno mlijeko (od 12. mj.)

150 ml mlijeka
1 čajna žlica meda
5 speculas keksa

Zagrijte mlijeko i u njega dodajte med i speculas kekse. Keksi i med otopit će se u toplom lijeku i dati finu aromatičnu kašicu koja će uspavati mališana.

Nema komentara :

Objavi komentar

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi