Pripremite kesten pire za prste polizati


Kesten pire svojevrsni je zimski “sladoled” u kojemu uživamo na različite načine, od jednostavnog deserta sa šlagom do bogatih krema i kolača.


Kad pripremate kesten pire, nemojte ga jako šećeriti kako ne biste “uništili” osebujnu aromu kestena, i kako biste tu aromu mogli obogatiti slatkim vrhnjem, čokoladom, vanilijom, voćnim sirupom, rumom...
Ovisno o dodacima, brojne su varijacije recepata za kesten pire, kao na primjer...

Kesten pire sa šlagom

Sastojci:
1 kg kestena
1 žlica šećera
100 g maslaca
malo mlijeka
malo ruma
šećer u prahu po želji
šlag
čokolada

Priprema:

Kestenima zasijecite ljusku i kuhajte ih 20-30 minuta u zaslađenoj, uzavreloj vodi.
Potom ih ogulite i propasirajte, pa dodajte malo toplog mlijeka, malo ruma za aromu i izmiksani maslac. Po ukusu dodajte šećer u prahu.
Sve dobro izmiješajte, smjesom napunite posudice, pa ukrasite kesten pire šlagom i otopljenom čokoladom.
Dobro je znati
Kad zarezujete i gulite plodove, imajte na umu da treba ukloniti i vanjsku ljusku i unutarnju ovojnicu.
Kesteni se najbolje gule dok su još vrući, a kad se ohlade, to postaje gotovo nemoguća misija.
Pire je najlakše izmiksati štapnim mikserom, a želite li pire u obliku “crvića”, protisnite ga gnječilicom za krumpir.
Kesten pire najbolje prija ohlađen.

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi