Zasladite život – napravite vlastitu čokoladu


Čokolada usrećuje – povećava razinu serotonina, tzv. hormona sreće u mozgu, a pozitivno djeluje i na srce i krvne žile. U umjerenim količinama može samo podići raspoloženje i razbuditi krv!


Objavljujemo recept za čokoladu čija priprema je iznimno jednostavna!

Sastojci:
100 g kakao maslaca
100 g sirovog kakao praha
50 g kravljeg maslaca
meda ili stevije po želji
mrvicu soli
dodaci po želji

Priprema:

Na pari iznad vode otopite kakao maslac i kravlji maslac, i to na što nižoj temperaturi jer će u suprotnom kakao maslac postati jako gorak. Dodajte kakao prah pa med ili steviju i mrvu soli.Čokolada s medom je ukusnija, ali malo mekša od one sa stevijom. Smjesu postavite u kalup i čuvajte u frižideru jer, pošto nema nikakvih industrijskih dodataka, na sobnoj temperaturi se iznimno brzo topi.
Prije lijevanja smjese u kalup, na njegovo dno možete staviti zdrave dodatke po želji, bilo da se radi o slatkim bobicama, sušenom voću ili orašastim polodovima. Preporučamo tostirane lješnjake, čips od kokosa ili goji bobice.
Ova čokolada može se napraviti i bez kakao maslaca, tako da ga u potpunosti zamijenite kravljim maslacem, no u tom slučaju će čokolada biti još mekša.
Mekoća čokolade ovisit će o omjeru kakao maslaca, kakao praha i kravljeg maslaca. Eksperimentirajte s omjerima dok ne dobijete željenu mekoću, odnosno tvrdoću čokolade.

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi