Kako od tikvica napraviti sir?


Dobro je napomenuti kako je spektar nutrijenata koje osiguravaju tikvice poprilično impresivan. Pozitivno djeluju na zdravlje probavnog i krvožilnog sustava te su izvanredan izvor mangana i vitamina C, vrlo dobar izvor magnezija, vitamina A, kalija, prehrambenih vlakana, folne kiseline, fosfora, bakra i vitamina B2. Stoga svakako isprobajte ovaj jednostavan recept za sir od tikvica.


Sastojci

25 dkg tikvica (opranih i oguljenih)
200 ml vode
2 žlice kokosove masti
1 žlica limunovog soka
2 žlice psyllium ljuskica ili želatine (može se koristiti i agar-agar prah)
sol i papar prema želji

Priprema

Nakon što očistite tikvice, narežite ih na veće komade te kuhajte na pari dok ne omekšaju. Nakon toga, tikvice stavite u blender ili posudu za miksanje te dodajte i preostale sastojke. Miješajte dok smjesa ne postane glatka pa ju zatim ulijte u kalupe (manji kalup za pečenje), a koji ste prethodno prekrili plastičnom folijom ili papirom za pečenje. Možete poslužiti uz salatu, zdravi sendvič ili samostalno.

Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi