Napravite domaći sladoled

Probajte kod kuće napraviti domaći i zdravi sladoled!


1. Sladoled s limunom i mlaćenicom

Sastojci:

1 šalica šećera

10 limuna (iscijedite sok)

2 šalice mlijeka

2 šalice mlaćenice

Priprema: pomiješajte šećer i sok od limuna i miješajte sve dok se šećer ne otopi. Dodajte mlijeko i mlaćenice te stavite u zamrzivač. Ostavite tako dok se ne zaledi dovoljno.



2. Sladoled od breskve

Sastojci:

3 šalice nemasnoga mlijeka

½ šalice jaja

½ žličice ekstrakta badema

3 breskve (usitnjene)

Priprema: ubacite u zdjelu sve sastojke osim breskvi. Miksajte dok se ne stopi sve, a zatim dodajte komadiće breskvi. Stavite u zamrzivač dok ne bude dovoljno hladno.



3.Sladoled od čokolade

300 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog)
100 g šećera
4 žumanjka
100 g tamne čokolade (70% kakaa)
2 žličice meda (livadskog ili od bagrema)
1 žličica čistog ekstrakta vanilije

Priprema:
Pomiješajte mlijeko i vrhnje i stavite da zakuha.
Maknite s vatre, dodajte čokoladu iskidanu na kockice i med, i miješajte pjenjačom dok se ne istope.
Pjenjačom ili mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom.
Dodajte vruće mlijeko s čokoladom u smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte da se izjednači, pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati lagano, ali ne smije provreti.
Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka, tj. tekuća) ulijte u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo i umiješajte ekstrakt vanilije.
Kad se potpuno ohladi stavite je u hladnjak najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći.
Ulijte kremu u posudu pogodnu za zamrzavanje, s poklopcem i stavite u zamrzivač. Promiješajte dobro vilicom otprilike sva 2 sata da se ne stvore veliki kristali leda.






Google oglasi

Popularni postovi zadnjih 7 dana

Google oglasi